Aanrader - dit prachtige boek

De maarschalk is een vuistdik, persoonlijk verhaal tegen een historische achtergrond die je wellicht minder goed kent. Het valt in het genre van historische fictie, die de laatste jaren bij een groter publiek in de belangstelling staat.

De Zwitserse Zora del Buono schetst een bijzonder en fascinerend beeld van communistisch Joegoslaviƫ en het Italiƫ van Mussolini aan de hand van het avontuurlijke levensverhaal van Zora del Buono, de grootmoeder en naamgenoot van de auteur. Het is een temperamentvolle en intelligente vrouw die haar rol toe-eigent in een tijd van oorlogen en geweld, territoriale en ideologische gevechten.

Duik in het turbulente leven van Zora en haar familie en beleef haar ongelooflijke levensloop tegen de achtergrond van de Europese geschiedenis in de twintigste eeuw, die onze huidige wereld heeft gevormd.

Meer recensies van PeZZi PaZZi Sfeervolle boekwinkel in Weesp