Verrassende debuutroman
De debuutroman van Petra Zegveld heeft mij positief verrast. Het boek wordt omschreven als een feel good roman maar er zat meer diepte in dan de meeste boeken in dat genre.
De schrijfster heeft zich duidelijk verdiept in het verhaal, de verschillende verhaallijnen en haar personages. Haar schrijfstijl is sprankelend en bevat humor waardoor je makkelijk meegenomen wordt in het verhaal. De verschillende thema's in het verhaal vinden op natuurlijke manier hun plek in het verhaal en komen goed uit de verf.
De gekozen muziekfragmenten en beschreven kunstwerken zijn op een organische manier in het verhaal verwerkt en versterken in de meeste gevallen het verhaal en met name het personage Katja.
De verhaallijn over de twee belangrijkste hoofdpersonages Katja en Mauro had wat mij betreft een wat prominentere plaats in het verhaal mogen krijgen. Buiten dat een uitermate geslaagd boek en zeker een aanrader!