Vooral ingewikkeld
Ik las Kleine meid van Sophie Hannah. De naam van de schrijfster was ik al meerdere keren tegengekomen en ik had gehoord dat het een supergoede schrijfster van psychologische romans zou zijn.
Ik ben een liefhebber van Nicci French, dus zo in de zomer leek me dit een leuk boek.
Ik kreeg het van mijn schoondochter, die het las rond de bevalling van haar eerste, zij vond het erg spannend en vooral het gegeven of je echt kon weten of die baby echt jouw kind is of niet, sprak haar aan.
Ik heb wel een paar weken over het boek gedaan. Hert verhaal gaat over een vrouw, die een baby krijgt. Ze heeft een dominante schoonmoeder en een man die alles doet wat zijn moeder zegt. Als hij de 1e keer alleen op zijn dochter past, blijkt hij in slaap te zijn gevallen en de voordeur staat open als de moeder thuiskomt. Zijn 1e vrouw is vermoord en de moordenaar is gepakt. Het verhaal hangt voor mij van onwaarschijnlijkheden aan elkaar. Toch heb ik doorgelezen, omdat ik graag wilde weten of het kindje nu wel of niet verwisseld was. Rondom speelt dan nog de relaties van de politiemensen, die zich in het verhaal vermengd met het verhaal van de moder. Ik vond het een zeer gekunstelde psychologische roman, helaas maar 2 punten.
Pioen augustus 2021