Advertentie

Echte vriendschap laat zich niet tegenhouden door een paar honderd kilometer afstand, bewijzen de vijf vrouwen in "De leesclub aan het einde van de wereld' van Sophie Green.
In de Australische outback wordt het leven beheerst door twee seizoenen: de maanden waarin het regent en de maanden waarin de droogte heerst. Het bestaan op de uitgestrekte boerderijen is hard, en geïsoleerd. Het is 1978, en er bestaan nog geen mobiele telefoons of internet. De bewoners van deze weidse maar onverzoenlijke wereld zijn op zichzelf aangewezen.
Sybil ziet hoe haar schoondochter Kate worstelt met de eenzaamheid, en samen met haar oudste vriendin Rita smeedt ze een plan: een leesclub. De Amerikaanse Della, die op een naburige boerderij werkt, en Sallyanne, die in het stadje "verderop' – ruim een uur rijden – woont, maken de groep compleet.
Twee keer per jaar overbruggen vijf vrouwen de immense afstanden die hen scheiden om samen een boek te bespreken – en daarmee ontstaan vriendschappen die hun levens zullen veranderen.

Een meeslepend drama over de vriendschap van vijf vrouwen op het platteland in de Australische outback in de twee seizoenen die zij kennen, een nat en een droog seizoen.
Het boek speelt eind jaren 70 begin jaren 80.
Toevalligerwijs ook iemand die bij de Flying Doctors werkt wat meteen de sfeer oproept uit de televisieserie uit die tijd.
De vijf vrouwen hebben elk hun eigen levensverhaal. Het boek leest heel fijn en heeft een mooie sfeerbeschrijving van de Australische outback. Het is een meeslepend dramatisch verhaal en brengt gegarandeerd een paar uur leesplezier voor roman liefhebbers.

Reacties op: De leesclub aan het einde van de wereld

151
De leesclub aan het einde van de wereld - Sophie Green
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker