Eeuwige vriendschap.
In Bad Soden wordt een vrouw als vermist opgegeven. Bij haar thuis treft de politie haar demente vader aan, verward en uitgedroogd, en vinden ze op meerdere plekken bloedsporen, maar geen lijk.
Het onderzoek leidt rechercheurs Pia Sander en Oliver von Bodenstein naar de gerenommeerde literaire uitgeverij Winterscheid in Frankfurt, waar de vermiste vrouw meer dan dertig jaar werkzaam was, tot ze onlangs werd ontslagen. Ze blijkt daar de afgelopen tijd een hoop mensen tegen zich in het harnas te hebben gejaagd.
Hoe meer Pia en Bodenstein leren over de vrouw en haar vriendenkring op de uitgeverij, hoe meer geheimen ze tegenkomen, waarvan sommige decennialang goed bewaard zijn gebleven. Heeft iemand de vrouw iets aangedaan vanwege haar recente gedrag, of moet de reden in haar verleden worden gezocht?
Wederom genoten van dit boek. De tiende uit deze serie over Pia Sander en Oliver van Bodenstein. Het boek is los te lezen maar het is veel mooier om deze serie op volgorde te lezen. Ondanks dat er veel tijd tussen zat dat ik de andere delen heb gelezen pakte ik zo de draad weer op met deze hoofdpersonen. Een ingewikkeld moordonderzoek maar ook het privéleven van deze mensen wat er doorheen speelt. Daar is deze schrijfster goed in. Hopelijk volgen er nog meer! Ik kan er geen genoeg van krijgen!