Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nele Neuhaus

Artikelen 10 Spots 9

Nele Neuhaus (Münster/Westfalen, 1967) is het pseudoniem van Cornelia Löwenberg, ze schreef al van jongs af aan. Haar eerste twee boeken (Unter Haien, 2005 en Eine unbeliebte Frau, 2006) gaf ze in eigen beheer uit in een oplage van vijfhonderd exemplaren, met een voorraad in de garage. Nu is ze een van de populairste Duitse thrillerauteurs van dit moment, met meer dan negen miljoen verkochte exemplaren van haar boeken. 

Met haar derde boek, Sneeuwwitje moet sterven  (Schneewittchen muss sterben, 2010) brak ze door via de grote uitgever Berliner Ullstein-Verlag. Direct na publicatie belandde het boek hoog in de bestsellerlijst van Der Spiegel. Het succes bleef Neuhaus achtervolgen, ze publiceerde achtereenvolgens de thrillers Wie wind zaait  (2011), Boze wolf  (2012) en De levenden en de doden  (2014). In haar thrillers zijn de hoofdrollen weggelegd voor rechercheur Pia Kirchhoff en haar baas Olivier von Bodenstein. In de periode 2013-2015 werden maar liefst zes van haar boeken voor de Duitse televisie tot film bewerkt.  

Tussendoor schreef Neuhaus ook nog een aantal goed ontvangen kinderboeken, waaronder de serie 'Elena – ein Leben für Pferde'.

Olivier von Bodenstein & Pia Kirchhoff

Oliver von Bodenstein stelt zich altijd voor als rechercheur Bodenstein. Zijn ouders hadden een grote, bekende manege op Slot Bodenstein. Op jonge leeftijd zou Oliver von Bodenstein twee paarden gaan trainen en deelnemen aan wedstrijden. Hij kreeg echter een ongeluk waardoor hij niet meer kon rijden. Eerst leek het erop dat hij de manege van zijn ouders zou overnemen, maar na zijn ongeluk ging dit niet meer. Hij is daarom bij de politie gegaan. Hij is getrouwd met Cosima. Zij heeft een eigen televisie productiemaatschappij en is vaak in het buitenland om films en documentaires te draaien. Ze hebben twee kinderen. Zijn enige luxe is zijn BMW.

Pia Kirchhoff is officieel nog getrouwd met de patholoog anatoom Henning Kirchhoff. Zij wonen echter niet meer samen. Aan het begin van de reeks boeken werkt ze sinds enkele maanden samen met Oliver von Bodenstein bij K11, een aparte eenheid voor geweldsmisdrijven. Oorspronkelijk werkte ze bij de afdeling Moordzaken in Frankfurt. Zij heeft met veel geluk een boerderij kunnen kopen. Hier woont ze met haar paarden en andere huisdieren. Ze is goed in haar werk en erg gedreven.

1. Eine unbeliebte Frau (2006, Een onbeminde vrouw)
2. Mordsfreunde (2007, Moordvrienden)
3. Tiefe Wunden (2009, Diepe wonden)
4. Schneewittchen muss sterben (2010, Sneeuwwitje moet sterven)
5. Wer Wind sät (2011, Wie wind zaait)
6. Böser Wolf (2012, Boze wolf)
7. Die Lebenden und die Toten (2014, De levenden en de doden)
8. Im Wald (2016, Het woud)


Laatste bewerking door Anouk (Hebban Crew) op 13/10/2021
Auteursfoto: Felix Brüggemann
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / Bodenstein & Kirchhoff - Nele Neuhaus
25 mei 2021 71 reacties
Thriller Café / Listmania Duitstalige vertaalde series
16 mei 2021 104 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken