Advertentie

Na het overlijden van hun moeder verwatert het contact tussen Eefje en haar broers en zussen. De oudste zus organiseert een familieweekend om de banden weer aan te halen.
Naarmate het weekend verstrijkt komen er herinneringen naar boven over wat er vroeger thuis plaatsgevonden heeft. Omdat hun moeder niet wilde hebben dat er nog over gesproken werd. Tijdens het weekend ontkomen ze er niet aan.
Zo ontdekken ze dat er zich veel meer heeft afgespeeld dan ze al wisten en iedereen heeft het op zijn eigen manier ervaren. Ook wordt duidelijk waarom er nooit meer over gepraat mocht worden.

Vanuit Eefje wordt dit verhaal beleeft en het is in de ik vorm geschreven. Via haar leer je het hele gezin kennen en wat haar in het dagelijks leven bezighoudt.
Maar ook over waarom ze zich allemaal op een bepaalde manier gedragen. Het verhaal speelt zich af op de boerderij op het platteland wat heel sfeervol is neergezet. Alsof je de geur van het boerenleven zelf ruikt. Als lezer is het net alsof je jezelf tussen de familie bevindt. En wil je ze stuk voor stuk helpen met hun worsteling.

Het verhaal kabbelt langzaam voort maar op een zodanige manier dat je moet blijven lezen. Wat is er met dat gezin gebeurd? Die vraag blijf je jezelf stellen en net op het moment dat je denkt dat er iets gezegd gaat worden, doet de schrijfster even snel iets heel anders om de aandacht ervan af te lijden. Dat is op de juiste wijze gedaan. Het verveelt beslist niet maar houdt de lezer bij de les omdat je aanvoelt dat wat ze meegemaakt hebben iets behoorlijk ernstigs is.
Dit familiedrama is zeer boeiend neergezet en is de moeite van het lezen waard!

Reacties op: Drama op het platteland

5
Het familieweekend - Klaske Bakker
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker