Het offer.

Rachel van der Lee 16 juli 2025 Auteur
Wanneer David Lund een e-mail ontvangt van ene Paulina die hem dringend wil spreken over wat er in zijn jeugd is gebeurd, is zijn eerste reactie om die te negeren – misschien is het spam, en bovendien is hij met zijn hoofd vooral bij Florence Tapper, de succesvolle advocate met wie hij sinds kort datet. Aan de andere kant is hij nieuwsgierig: hij heeft namelijk geen herinneringen aan zijn kindertijd. Uiteindelijk besluit hij het nummer uit de e-mail te bellen, maar er wordt niet opgenomen.

Een paar dagen later staat de politie bij hem voor de deur: Paulina blijkt spoorloos verdwenen en David is een van de verdachten. Al snel wordt duidelijk dat die ene e-mail iets in gang heeft gezet waardoor zijn leven in gevaar is. Samen met Florence belandt hij in een duizelingwekkende zoektocht naar de waarheid en zijn missende herinneringen, die hen naar een duisterder verleden leidt dan hij ooit had kunnen vermoeden…

Een boek waaraan ik eerst best twijfelde. Veel personages die om elkaar heen draaien en wat ook best wel heel lang duurt. Gek genoeg wil je toch doorlezen en word je steeds nieuwsgieriger. De plot zag ik in het geheel niet aankomen. Het verhaal zit goed in elkaar. Telkens komt er steeds meer naar boven wat duidelijker wordt. En je denkt echt dat de hoofdpersoon zwaar geschift is. Ik heb genoten van dit boek en kijk uit naar het volgende deel! Heel erg origineel!

Meer recensies van Rachel van der Lee

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.