Advertentie

Augsburg, 1913. Het jonge weesmeisje Marie voegt zich als keukenmeid bij het personeel van het imposante landhuis van de familie Melzer, die in de textiel hun fortuin hebben verdiend. Tussen de hardwerkende bedienden probeert Marie haar plek te vinden. Katharina, de mooie, jongste dochter van de Melzers, bereidt zich op datzelfde moment voor op het balseizoen. Eindelijk zal ze aan de buitenwereld worden voorgesteld. Haar broer Paul, de erfgenaam van de familie, lijkt zich afzijdig te houden en geeft de voorkeur aan zijn studentenleven in München... totdat hij Marie ontmoet.
Het weesmeisje is een heerlijke reis naar een prachtige villa uit de vorige eeuw, waar tussen de keurig gedekte tafels en de chic geklede dames liefdes, intriges en geheimen broeien.

Een verhaal waarin je je in een andere wereld en een andere tijd bevindt. Als lezer word je meegetrokken in deze familie en hun problemen. De personages zijn goed uitgewerkt en komen in je hoofd tot leven, alsof je zelf meespeelt in een kostuumdrama. Het verhaal is best wel voorspelbaar maar niet wat de personages doen. Dat maakt het tot een goed familiedrama. De beschrijvingen zijn kort en krachtig en laat de lezer veel aan zijn eigen verbeelding over daardoor is er meer ruimte voor het verhaal zelf. Het verveelt geen minuut! Snel verder met het volgende deel!

Reacties op: Het weesmeisje

230
Het weesmeisje - Anne Jacobs
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker