Advertentie

Tijdens een personeelsfeest raakt Anouk aan de praat met Sven. Beiden voelen ze zich tot elkaar aangetrokken en het duurt dan ook niet lang totdat Anouk ervan overtuigd is dat Sven de ware is.
Als Sven na een paar maanden aan haar voorstelt om te gaan samenwonen. Zet de onzekere Anouk, aangemoedigd door haar tweelingzus Miranda, haar twijfels aan de kant en ze trekt bij hem in.
Al vrij snel ontstaan er scheurtjes in hun relatie. Sven is toch wel heel erg eigenaardig en heeft een bizarre hobby.
Na een ongelukje blijkt Sven twee gezichten te hebben. Zijn onverschillige kant laat Anouk aan haar lot over en met zijn liefdevolle kant verzorgt hij haar en legt haar in de watten.
Als hij haar op een avond medicijnen geeft valt ze in slaap. Vanaf dat moment staat het leven van Anouk volledig op zijn kop.

De schrijfster kruipt in de huid van haar personages. Als je niet van bloederige details houdt is het aan te raden om het boek niet te lezen. Of in ieder geval in het bezit te zijn van een stalen maag.
Elke personage is goed uitgewerkt. De schrijfster weet op uitstekende wijze in het hoofd van een psychopaat te kruipen en bij alle gruwelijkheden is het net alsof je er zelf naast staat.
De sfeer en de spanning zijn in het gehele verhaal aanwezig. Als lezer kun je je afvragen wat er mis is met het rechtsysteem in Nederland dat het zover zou kunnen komen.
Het verhaal wordt griezelig werkelijk gebracht.

Als lezer wordt je echt meegezogen in het hoofd van de psychopaat. Dat heeft de schrijfster op uitstekende wijze beschreven. Het verhaal speelt zich af in Nederland. Het is moeilijk om het boek opzij te leggen omdat je steeds weer nieuwsgierig gemaakt wordt door de wijze waarop het verhaal wordt verteld. Het is realistisch en keihard. Met respect voor de schrijfster die dit op deze manier heeft aangedurfd. Er is wel een minpunt maar dat is persoonlijk en zal teveel weggeven over de inhoud.
Eenmaal gelezen maakt het een heel diepe indruk. En dat is bijzonder voor een boek van eigen bodem.

Reacties op: Ongenadig goed!

136
Ongenadig - Karin Hazendonk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker