Echo van schuld
Een verhaal dat ons word gegeven vanuit verschillende perspectieven. We duiken de onderwereld in en zien hoe Harold hier wordt ingewerkt. We krijgen een kijkje in de organisatie en hoe deze precies in elkaar steekt. Al krijgen we dat laatste maar mondjes gewijd door. Ik merkte wel doordat we verschillende keren meer uitleg kregen, dat daarin voor mij de spanning wat afzwakte. Ik vond het informatieve een beetje aan de droge kant en zorgde ervoor dat ik vaart verloor met lezen.
Personage Harold wordt eigenlijk min of meer in de organisatie gezogen. Tijdens het lezen heb ik me een paar keer afgevraagd of dit personage wel een ruggengraat heeft. Want als je ergens zo erg over twijfelt, waarom ga je dan toch door?
Het idee van de organisatie en complottheorieën is wel echt iets van deze tijd, dus daar kan ik me dan wel weer in vinden. Het is een hedendaags verhaal.
Een verhaal dat zich op sommige momenten makkelijk weg laat lezen. De auteur heeft een fijne schrijfstijl. Hij weet me mee te nemen in het verhaal, maar ik merk wel dat ik een bepaalde dreiging/spanning mis.