tot op de bodem

Ramonaleest Ramonaleest
13 mrt 2026

We duiken in Tot op de bodem in het leven van Bram. Hij is zijn vader verloren en kan die niet zo verwerken zoals zijn broer en moeder doen.
Ook kijken we mee met Maarten. Hij is de therapeut van Bram en heeft zelf ook genoeg meegemaakt. Beide heren hebben een rugzak. De inhoud hiervan krijgen we beetje bij beetje gegeven.

Dat de twee voor elkaar vallen is voor ons als lezer al snel duidelijk. Maar zij zelf hebben nog wat moeite met hun gevoelens.
De keuzes die een ieder maakt zorgen dat het verhaal wat opreuring krijgt.

De mannen werken beide hard aan zichzelf om een betere versie van zichzelf te mogen worden. De broer van Bram en de zus van Maarten zijn een leuke toevoeging aan het verhaal.

De schrijfstijl van dit duo ervaar ik als prettig. Ik raas door het verhaal heen.

Wat wel grappig is, is dat ik na het lezen van het verhaal in contact kwam met Ryanne. Ik heb al meerdere boeken van haar hand gelezen en dacht haar schrijfstijl wel te herkennen. Laat ik het zo zeggen, jammer dan. Ik dacht zeker te weten welk personage van haar hand was, maar dat had ik dus mis.

Meer recensies van Ramonaleest