Advertentie

‘Wij zijn de familie Muis: papa, mama, oma, opa en tien kleine muisjes.’

Het is wasdag bij de familie Muis. Alle was verzamelen! Uit alle hoeken komen de muisjes met hun kleren en beddengoed aandragen. Van groot tot klein gaan ze in optocht naar de beek. Heerlijk naar het frisse water op deze warme dag. Onderweg met alle mandjes zien ze allerlei diertjes en mooie bloemen. Als ze bij de beek aankomen kan de spetterende waspartij beginnen, maar het is wel een beetje koud. Opa en oma Muis en ook papa Muis komen verkoeling zoeken bij het water en de waslijnen bevestigen. Alle muizenkinderen spelen daarna in het water, roetsjen van de waterval, hangen de was op de lijnen en sluiten de dag rustig af tussen de ritselende blaadjes en zingende insecten.

Een nieuw deel in de 14-muizenserie met een lentefrisgroen omslag van de bekende Japanse illustrator Iwamura. Eerdere uitgaven zijn bijv. ‘14 muisjes in de winter’ en ‘14 muisjes gaan picknicken’. In dit deel is een bekend huishoudelijk gebeuren in een gezamenlijk feestje beschreven.

Paginagroot wordt in mooie platen het verhaal uitgebeeld. De tekst geeft op een informatieve wijze uitleg hierbij. Tevens worden hierin vragen gesteld, bijv. welk muisje er onder een parasolletje loopt. Vele details zijn er te ontdekken in alle kleurschakeringen groen. De muisjes worden pas met naam voorgesteld als de hele familie compleet is. Leuk detail hierbij door de namen te herleiden op welke plaats het muisje in de kinderrij past. Het tellen van de muisjes kan vanzelfsprekend ook. Nog leuker is het om alle insecten overal verstopt in het groen op te zoeken en te benoemen.

Een lief en leerzaam prentenboek met sfeervolle gedetailleerde illustraties. Een zoek- en kijkboek met subtiele grapjes erin verwerkt en waarbij je alle muisje aan een eigen detail kan herkennen. Voor iedere peuter of kleuter is er een favoriet muisje hebben in deze fijne serie van 14 muisjes.
3,5*

Reacties op: sfeervol en herkenbaar

2
14 muisjes doen de was - Kazuo Iwamura
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners