Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Vrolijk en spannend voor jonge lezers

rbbrleest 26 november 2022
De BFF's Noor en Mila gaan een weekend bij elkaar logeren. Wie het eerste deel 'Het knettergekke plan' heeft gelezen, weet dat het duo dan allerlei dwaze plannen heeft. Dit keer gaan ze logeren bij de vader van Noor en die heeft een enorme verrassing voor hen. Hij heeft achterin de tuin aan de rand van het bos een heuse 'geheime' boomhut gebouwd.
'Niet normaal!' roept Mila, zij heeft bij haar vaders dan wel een trampoline maar een hut kan ze om blijven vragen.

In de boomhut kunnen ze ongestoord hun meidendingen doen en het besties-spel spelen. Er slapen zou helemaal tof zijn! Intussen denkt grote broer Floris ook weer geintjes uit te halen en blijkt poes Kroko zoek te zijn. Een zoektocht, tot in het bos, levert niets op. Ze bedenken dat ze vanuit de boomhut Kroko kunnen blijven zoeken. Als ze eindelijk hebben kunnen en durven vragen of ze in de boomhut mogen slapen gaan ze gelijk slaapgerei en lekker eten verzamelen. Sem, de vriend van Floris blijft ook logeren. De meiden denken dat de twee vrienden iets van plan zijn behalve tot laat gamen.

Met een zelf bedachte lift takelen ze alles de hut in. Het wordt kouder en donker. Kroko is er nog steeds niet. Ze horen enge geluiden. Er gebeuren vreemde dingen. De touwladder wordt omhoog gehaald maar of ze kunnen en gaan slapen? Waar blijft Kroko toch?

Een grappig soms spannend vlotlezend verhaal voor lezers vanaf 7/8  jaar, groep 4/5. Eigentijds en vrolijk; vriendschap, dieren, broer/zusverhouding met daarbij terloops aandacht voor diversiteit en verschillende gezinssituaties. Deel 1 eerst lezen kan handig zijn voor de jonge vlottere lezer.

In het hele boek staan kleinere gekleurde of zwartwit tekeningen welke net als het aantrekkelijke en leuke omslag gemaakt zijn door Hanne Snel. Het gekozen lettertype en de hoofdstuktitels in kleur inclusief illustraties dragen bij aan een frisse en vrolijke uitstraling waardoor kinderen van nu een boek oppakken. Leesplezier voor breed publiek!
Cadeautip. Misschien wel twee delen!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van rbbrleest

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.