Advertentie

Een mooie uitsnede en vele verschillende dierenpootjes springen direct in het oog als je dit boek ziet. Een ijsje dat iedereen graag wil hebben bij heet weer. Maar wie verdient het?

Als je het boek opent, lees je ‘Een ijsje voor…’. Bij ieder pootje van de omslag hoort een dier en als je verder bladert kom je per twee bladzijden telkens een ander dier tegen. Ieder dier heeft natuurlijk een geweldig goede reden bedacht om een ijsje te krijgen.

Bij de prachtige illustratie van de hond staat dat hij een hele dag braaf is geweest. Bijna dan. De aap omdat hij een kunstje kan, de neushoorn wil iets voor de baby neushoorn en de kikker omdat hij het super heet heeft op het droge. De schildpad is te lang van stof en de ijsvogel heeft vanzelfsprekend behoefte aan ijs vanwege zijn naam. Het ene dier denkt dat hij jarig is, heeft de lievelingskleuren of omdat hij koning is. De ijsbeer zorgt voor verwarring, er is alleen een stokje over! Of ziet hij alleen dát maar? De pinguïn is goed in delen en oplossingen bedenken, maar waar laten ze die houten stokjes? En is echt iedereen bij het uitdelen aanwezig?

Dit vertederende boek heeft nauwelijks aanbeveling nodig. Heel mooie, lieve illustraties waarbij je verrast wordt door een vorm of een grappig detail. Samen delen en iedereen hoort erbij is duidelijk verwerkt.
Doordat er niet alleen voor dieren dichtbij huis is gekozen, is dit boek ook leuk voor kleuters. Zij kunnen de minder direct herkenbare dieren voor peuters mogelijk wel benoemen en de pootjes van de omslag combineren met een dier in het boek. De tekst is geweldig gekozen, een grap, een uitroep of een iets langere tekst waardoor het voor beiden een voorleesfeestmoment is.
Een schitterend uitgevoerd prentenboek van omslag tot papier en waarvan je hoopt dat je de fenomenale illustraties vaker tegenkomt in verhalen of op producten.
En wie wil er nu dit ijsje? Iedereen toch?!

Reacties op: Fantastisch IJS!

1
Een ijsje - Sylvia van Ommen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners