Advertentie

Hikke, een jonge eekhoorn, is nieuwsgieriger en ondernemender dan zijn broertjes en zusjes. Hij verzamelt graag allerlei mooie stukjes natuur. Een veer, een kleurige steen of een stukje hagedissenstaart.
Dagelijks zoekt de hele familie naar bessen en ander voedsel. Door een dwarrelende veer verlaat Hikke het eekhoornpad en komt terecht aan de rand van het bos bij de beek. Hij ziet zoveel moois, kijkt zijn ogen uit, duikelt naar beneden en komt naast een hoop stenen terecht. Stenen zijn toch niet zacht? Hij schrikt en racet terug naar het hol. 's Nachts beseft hij dat dit een wolf was, bedolven onder gevallen stenen. Hij gaat terug.

Dit is het begin van een aarzelende, aftastende steeds hechtere vriendschap tussen een wolf en een eekhoorn. Twee dieren die normaal vijanden zijn van elkaar, maar doordat de wolf Yarik gewond is en Hikke dapper en behulpzaam, ontstaat er steeds meer vertrouwen en vriendschap tussen deze twee totaal verschillende dieren.

Hikke heeft intussen bij zijn familie een en ander uit te leggen en dat is moeilijk zonder zijn geheim te vertellen en zijn nieuwe vriend van eten te blijven voorzien. Een wolf die geen vlees meer eet. Een broer Hidde waardoor hij toch op pad kan en met een smoesje Yarik kan ontmoeten. Een familie, zelfs een heel bos die tegen die vriend is.
Angst, vooroordelen, onwetendheid, het maakt dat Hikke bij Yarik aan de overkant van de kloof gaat wonen.
Yarik begrijpt dat Hikke heimwee heeft, hijzelf heeft door zijn verwonding aan zijn poot afscheid moeten nemen van de wolvenfamilie.
Yarik zijn poot geneest door kruiden van Hidde. Het wordt winter. Hikke is toe aan zijn winterslaap. Kunnen ze vrienden blijven?

Een verhaal met diverse thema's en ontroerende, mooie, grappige momenten. Bijv. als ze samen uitkijken over het Wolvendal, samen over het Wolvendal springen.
De bijpassense illustraties van Barbara Scholz zijn mooi waarin de emoties en sfeer goed tot uitdrukking komen. Een goede vertaling van Esther Ottens.

Een verhaal om zelf lezen vanaf ong. 8 jr. en erg fijn en geschikt is om voor te lezen en samen te bespreken v.a. ong. 6 jr.
Vriendschap kan met iedereen. Aanrader.

Reacties op: Vriendschap met iedereen

5
Een vriend als geen ander - Oliver Scherz
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners