Advertentie

Er zijn momenten dat je iemand met een klein gebaar wil bedanken. Voor al die keren hulp die voor jou zo belangrijk zijn, maar voor de ander een vanzelfsprekendheid zijn. Een boodschap, even oppassen of iedere week iemand ergens heen brengen. Of het kleine gebaar voor een fijne vriendschap.

Een boekje waar zomaar je oog op kan vallen door het lieve grappige varkentje op de omslag. De eenvoudige frisse kleurstelling zorgt ervoor dat dit kleine formaat ‘graag gedaan’ opvalt tussen de grote prentenboeken. Het woord eenvoudig is een compliment, want in ieder figuurtje is de emotie stuk voor stuk treffend weergegeven.

Het boekje is ingedeeld aan de hand van gestes op ‘je hebt niet veel nodig om aardig te zijn’.
Iedere geste staat op een witte bladzijde waarna drie bladzijden met bijpassende illustraties volgen.
De eerste is ‘een alsjeblieft en dank je wel’ waarna konijn en muis elkaar een cadeautje geven en daarna omarmen. Ook een glimlach, geduld, hulp of delen kan blijk geven van oog voor de ander en een beetje liefde terugkrijgen. Een heel vertederende is als varkentje een vogelhuisje timmert voor een vogeltje dat zit te bibberen op een tak waarbij een detail, in dit geval een rood mutsje, een glimlach aan de oplettende kijker ontlokt.

De treffende bijna minimalistische illustraties zijn grotendeels in zwart/wit met in rood of geel een accent en maken dit boekje tot iets wat je heel graag cadeau wilt geven. Voor die ene persoon of toch stiekem voor jezelf omdat dit varkentje direct je hart verwarmt.

‘Graag gedaan’ is een bijzonder grappig, lief, ‘wat je geeft, krijg je terug’. Je ontvangt zoveel warmte en energie als je aardig bent voor anderen. Een beetje aandacht en liefde maakt de wereld mooier weet ook dit schattige varkentje uit ‘Graag gedaan’.
Mogelijk hét presentje dat je zoekt voor die ene tante, die leuke vrijwilliger of geweldige buurman!
Voor iedereen bij wie dit kleinood een glimlach om de mond zal toveren.

Reacties op: een klein gebaar verwarmt ieders hart

1
Graag gedaan - Francesca Pirrone
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker