Advertentie

Ooit een vos gezien die kan jongleren, van de trapleuning roetsjt of jurken past? Nee? Achter deze ‘Hallo deur’ toch echt wel!

De mooie omslagillustratie in frisse kleuren en letters met een slinks kijkende vos nodigt direct uit tot openen van deze deur naar een humoristisch en ook spannend verhaal met een geweldige twist.

Vos begroet alles en iedereen, dus ook het huis, de deur, de mat – ligt daar iets onder? – en ziet plots dat er een raam op een kier staat. Vos is op spullenjacht, hij heeft zijn rugtas om zijn schouder hangen. Hij neemt een duik door het raam en brrr krijgt een natte snuit, maar o kijk, de lunch staat al voor hem klaar. Met een volle buik is het beter lampzwaaien en kun je overal bij. Vazen, een klok, bestek, alles pakken wat je pakken kunt en het verdwijnt in de grote bruine zak. Ondertussen begroet hij zichzelf in de spiegel en sjeest hij naar boven. Vos houdt een wedstrijdje tapijtrollen en jongleert even met wat borden. Een schilderijtje meer of minder aan de wand maakt niet uit en hup de donsveren vliegen in het rond zodat het verhaal van Goudlokje ondergesneeuwd wordt. En dan, de koekoek is stil en Vos zegt nog één keer ‘Hallo!’: de juwelen zijn gevonden! Tijd om ‘dag’ te zeggen. Een trapleuning verder neemt Vos via de spiegel afscheid van dit avontuur en zegt nog één keer ‘dag’ tegen ….. wie?

Een prentenboek waarin tot in ieder detail alles is uitgedacht, heeft als basis het verhaal ‘Goudlokje en de drie beren’, maar dan anders en leuker. De letters op het omslag zijn fantastisch. Het is een feest om van kamer naar kamer te gaan met de brutale vos die overal aanzit, stukmaakt of meeneemt. Het verhaal wordt met minimale tekst door de illustraties verteld. Er is heel veel te zien en te benoemen. Vos zelf benoemt veel door het te groeten.
In de hal – het schutblad – ziet de oplettende kijker beroemde historische figuren in de familiegalerij, bij het naar buiten gaan is er minder te aanschouwen. De grappen zitten ook in dit verhaal aan het eind. Twee bladzijden vol met een achtervolging in stripvorm is hilarisch. De vos wordt uit het raam gezwiept, linea recta met een duikvlucht naar een volgende object: Hallo huis!

Wil je weten wat er werkelijk gebeurt achter deze bijzondere deur, open dan dit boek en zeg ‘Hallo’. Ga mee op de ontdekkingstocht van vos en geniet van dit verhaal met een les en een grote lach.
Een mooie aanrader vanaf ong. 2,5 tot 3 jaar.

Reacties op: Vos op originele strooptocht

4
Hallo deur - Alastair Heim
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners