Advertentie

Een volgend deel in de populaire geheimserie van de hand van Annet Jacobs.
Dit keer gaat het verhaal over een zeemeermin en niet zomaar één.
Door het omslag met de altijd aansprekende illustratie van Saskia Halfmouw kan al worden begrepen dat niet alleen over de zeemeermin gaat, een sleutelgat staat groot afgebeeld.

In dit verhaal maakt de lezer vanaf ongeveer 8 jaar kennis met Raffie, Stijn, Floor en Ilva. Zij zijn op een middag rustig aan het vissen in de vijver in hun woonplaats als plotseling Ilva verschijnt, een echte zeemeermin!
Ilva is op zoek naar de sleutel van Atlantis. De sleutel is eeuwen geleden meegenomen door een andere zeemeermin. Zonder sleutel zal Ilva een standbeeld worden en de tijd dringt. En nu is Atlantis verdwenen!
De kinderen gaan samen op zoek naar de sleutel en proberen het raadsel op te lossen, maar ze worden door iets of iemand tegengewerkt. En wat heeft de familie van Floor hier eigenlijk mee te maken? Een ander probleem waar zij tegen aan lopen is dat Ilva maar drie uur uit het zoute water kan blijven èn ze valt met haar staart wel erg op. Gaan de speurders op tijd de sleutel vinden of moeten ze daarna een volgend mysterie oplossen?

Een spannend leesboek voor het bevorderen van leesplezier. Leuke bijpassende zwartwittekeningen staan verspreid door het boek. Door het gekozen lettertype en de kleur van het papier zijn deze boeken vaak geschikt voor kinderen die meer moeite moeten doen om te kunnen lezen.
Doordat het avi-niveau niet te hoog ligt, zijn de geheimboeken ook voor vlotte lezers die emotioneel een spannender verhaal aankunnen al vanaf 8 jaar geschikt. Daartegenover kunnen minder snelle lezers van ong. 9/10 jaar ook van deze serie genieten omdat ze altijd spannend zijn en het verhaal over kinderen van hun eigen leeftijd gaat.
Van Annet Jacobs zijn eerder o.a. deze geheimboeken verschenen: Het geheim van de dansende beer, Het geheim van de tweeling, Het geheim van de verliefde juf en Het geheim van de vergeten tunnel.

De geheimboeken zijn tevens leuk om voor te lezen. Voor de doelgroep zijn de geheimboeken niet te voorspelbaar en er zit altijd een portie actie en spanning in verwerkt passend bij de leeftijd.
Sommige kinderen lezen het liefst alleen verhalen uit deze serie, door deze verhalen zijn zij lezen leuk gaan vinden!

Reacties op: Spannende sleutelspeurtocht

2
Het geheim van de zeemeermin - Annet Jacobs Ivan & Ilia
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker