Advertentie

‘Dat hadden ze nu net niet moeten zeggen. Dat ik, Mattias Spijker, iets niet durf.’

Mattias zet wèl een handtekening, Mattias doet géén afstand van het pension, Mattias gaat wèl naar tante Koosje. Mattias gaat het avontuur aan!

De drie notarissen junior 1, junior 2 en junior 3 verwachten niet dat hij alleen durft te gaan logeren bij de tante van zijn vader. Een zomer lang in een vervallen pension aan zee. Bij een tante die hij enkel kent uit verhalen en van de gebreide wollen sokken die hij per post krijgt met kerst.
Mattias gaat op het verzoek in, tekent en krijgt een kist met o.a. daarin een Scheepsjournaal.

Mattias gaat alleen met de trein. Er komen vreemde personages tegenover hem zitten. Allemaal zeggen ze dat hij terug naar huis moet gaan. En wat ruikt hij toch steeds? Herkent hij iets?
Bij de stationsuitgang ontdekt hij een afvalbak met attributen van de personages èn een fles met post! Op die fles staat ‘Helder bronwater’ en de naam van het pension ‘De blauwe zeemeermin’.
Het wordt steeds raadselachtiger. Wie is die zogenaamde majoor? Waarom maakt die majoor steeds aantekeningen in zijn Scheepsjournaal? Wie zijn die vreemde gasten? Waar is tante Koosje gebleven?

‘Ga terug naar huis voor het te laat is.’, staat in iedere flessenpostbrief. Is er een bijzondere bron? Waarom zitten er overal vochtplekken in het plafond? Is dat een echte snor? Mattias vraagt zich vooral af: wat is er met tante Koosje gebeurd? Wat is tante Koosje? Wie houdt hem voor de gek? ‘Niets is wat het lijkt….’

Een wonderlijk, fantasievol, humoristisch avontuur met vermommingen, raadsels en een spannende flessenpostspeurtocht voor heerlijk leesplezier. De illustraties van Van Straaten zijn zoals altijd geweldig passend bij de tekst. Het verhaal zit vol met woordgrapjes, beeldspraak en uitdrukkingen, een volksverhaal en inventieve manieren om zelf oplossingen te bedenken in bijzondere situaties.

Of Mattias tante Koosje nog ontmoet in het bouwvallige hotel aan zee? Of komt hij tante Koosje tegen in de zee? Of spurt de Majoor uit angst voor de wraak van de inktvis ervandoor? Lees het zelf in deze echte Harmen van Straaten! Voor lezers vanaf 8 jaar met een beetje durf.
Aanrader.

Reacties op: Niets is wat het lijkt....heerlijk lezen!

3
Het wonderlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker - Harmen van Straaten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners