Advertentie

Muis bestaat 30 jaar en dat is reden voor een feestje!
Het feestje wordt gevierd met de mooie heruitgave ‘Muis is jarig’.

Voordat het feest kan beginnen, moet Muis veel regelen. Eerst stuurt ze haar vrienden Kora Kip, Kees Krokodil en Eddie Eekhoorn een uitnodiging. Daarna gaat ze aan de slag met de voorbereidingen thuis: een taart bakken en feestkleding uitzoeken. Als de gasten komen krijgt Muis complimentjes voor de versiering en zij bedankt voor de cadeautjes die ze meebrachten.

Een leuk detail is dat ‘Panda’, de knuffel van Muis, bij de activiteiten wordt betrokken. Handelingen die herkenbaar zijn voor een jonger kind dat ook vaak de knuffel bij activiteiten betrekt. Elkaar complimenten geven, organiseren en elkaar helpen zijn begrippen die naast een feestje vieren in het verhaaltje voorkomen.

In een heldere kleurstelling van veelal primaire kleuren neemt Muis in kinderboekenland al jaren een terechte, bijzondere plaats in. Muis maakt veel avonturen mee die tot de verbeelding van kinderen spreken en die zijzelf ook dagelijks kunnen meemaken.

De ogenschijnlijke eenvoudige lijnen van de beperkt aantal figuurtjes op één kartonbladzijde trekken vanzelf de aandacht van jongere kinderen vanaf ong. 2 jaar. Het boekje bevat voldoende tekst in een grote letter voor een voorleesmoment. Iedere ‘Muis’ is een feest van herkenning! Ook deze ‘Muis is jarig’ waarin vol kleur met taart en slingers haar verjaardag wordt gevierd.

Muis van Lucy Cousins is een begrip. Hoera voor aanrader Muis!

Reacties op: Feest van herkeninning met Muis!

1
Muis is jarig Mini editie - Lucy Cousins
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners