Advertentie

Voor de jongste lezers is er een nieuwe Ootje! Eerder is ‘Ootje in het verkeer’ boekenland binnengereden en nu ‘Ootje is jarig’.

‘Het is stil in de garage.
Alle auto’s slapen zacht.
Behalve eentje. Dat is Ootje,
die op zijn verjaardag wacht.’

Ootje is een rood autootje dat samen met zijn vriendjes gezellige dingen wil doen. Dus ook zijn verjaardag vieren. Zelf jarig zijn is spannend. En als het dan eindelijk ochtend is, komen zijn vriend de kraanwagen, de vrachtauto en nog meer snel aangereden, want ze mogen naar de racebaan! Met Toetje, Diesel, Hijs en Blik heeft hij een geweldige dag. De baan is feestelijk versierd, maar vies worden ze ook. Dan ga je toch gezellig met z’n vijven naar de wasstraat? Een cadeautje krijgt Ootje ook, maar wie heeft dat bij zich? Het is iets voor in zijn autootje en met nog meer voertuigen. Als kers op de taart wordt er iets lekkers gegeten en gaat Ootje voldaan slapen.

De korte zinnen op rijm vertellen een compleet verhaal en lezen vloeiend voor. Kinderen zullen na een paar keer voorlezen vanzelf woordjes kunnen aanvullen. Verschillende toepassingen zijn mogelijk, bijv. tellen, kleuren en letters benoemen en natuurlijk soorten voertuigen.
De vrolijke illustraties zijn kleurig, zeer fantasierijk en zitten vol geweldige details. Van de originele vlaggenlijn, een strikje, de wimpers, het cadeautje tot een uitzicht in de garageslaapkamer.

In ‘Ootje is jarig’ is voor een peuter heel veel te herkennen en te ontdekken en zit doordacht in elkaar. Het werkplezier van zowel auteur als illustrator rijdt je door Ootje tegemoet vanaf de vrolijke en aantrekkelijke voorkant. Voor wie een feestelijk grappig en stoer kartonboek zoekt voor een (bijna jarige) peuter, is deze Ootje een echt leuke cadeautip! Met afgeronde hoeken en afneembare bladzijden. En Ootjes verjaardagstaart? Die wil iedereen hebben!

Reacties op: Feestelijk mooie Ootje

2
Ootje is jarig - Lizette de Koning
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners