Advertentie

Een verrassend nieuw mythisch paardenverhaal!

De jonge Pippa groeit op in het Athene van de Oudheid. Ze kent haar ouders niet en heeft overal korte baantjes als paardenverzorger. Tijdens een storm ziet ze een vleugel van een gevleugeld paard, wat betekent dat de goden de Race der Gevleugelde Paarden aankondigen! Eens in de honderd jaar kiest elke god een mensenkind om zijn paard te berijden. Pippa wordt tegen alle verwachtingen in uitgekozen. Zij zal rijden op Zephyr, het dier van Aphrodite, godin van de liefde. Dit is bijzonder, want meisjes in die tijd in Athene werden opgeleid tot een leven binnenshuis en reden geen paard.
De winnaar mag voor altijd op de godenberg Olympos blijven. Pippa traint dus hard om de andere kinderen, die rijker en beter zijn, te verslaan.

Pippa’s race krijgt meer gelaagdheid doordat de karakters van Pippa en de andere ruiters voldoende zijn uitgewerkt voor de doelgroep. Thema’s als vriendschap, rivaliteit, list en bedrog zijn op een natuurlijke manier door het vlotlezende en soms ook spannende verhaal verweven. Omdat het verhaal dus meer inhoud heeft dan een gemiddeld paardenboek, is het geschikt voor de goede, geïnteresseerde lezer vanaf groep 5, 9/10 jaar.
Uiteindelijk komt alles tot een goed einde, maar op een andere manier dan de lezer verwacht. Een pluspunt is het overzicht van goden en ruiters achterin. Op naar deel 2!

De paarden van Olympus valt direct op door de mooie omslag met reliëf en vormgeving. De lezer die bekend is met de Oudgriekse cultuur zal opmerken dat de auteur over veel achtergrondkennis beschikt. Linda Broeder heeft Pippa’s race zodanig fijn vertaald dat dit verhaal zich prima leent om voor te lezen. Dit boek is uitermate geschikt voor een inleiding tot de mythologie en de Griekse Oudheid. Aanrader.

Reacties op: Race met gevleugelde godenpaarden

6
Pippa's race - Kallie George
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker