Advertentie

Bij “technologie” denk je vast aan computers en satellieten. Wist je dat deze moderne technologie zijn oorsprong vindt in de oude steentijd? Peter Goes neemt de kijker mee op een reis door de tijd.

‘Tijdlijn Wetenschap & Techniek’ is een prachtig informatief boek met grote kijkplaten die de wetenschap en technologische vondsten tonen. In Wetenschap & Techniek wordt niet alleen de West-Europese technische ontwikkeling gevolgd, maar ook bijv. die uit Midden-Amerika en uit het Midden-Oosten. Twee andere titels van hetzelfde formaat zijn het met blauwe omslag ‘Tijdlijn, reis door de geschiedenis’ en het met groene omslag ‘Rivieren, reis langs zeeën, meren en rivieren’.

Verspreid over het gekozen tijdvak staat per twee pagina’s tekst die algemene informatie geeft over de behandelde periode, maar ook meerdere interessante details. De lezer leert zo veel nieuwe feitjes, ook degene die dacht alles te weten.
Iedereen weet bijvoorbeeld dat de Egyptenaren een manier hadden bedacht om de beroemde piramides te bouwen. Maar ze konden ook op een nieuwe manier inkt maken met gom, roet en bijenwas en ze hadden een nieuwe soort tandpasta.

De in één hoofdkleur gedrukte bladzijden nodigen uit tot het in detail bekijken en bestuderen van de pagina’s. Voor de één zullen de illustraties herkenning oproepen, voor de ander zullen deze aanzetten tot het nader opzoeken van informatie.
Herkenbare bouwwerken van een tijdvak staan groter getekend, zoals een kasteel en kathedraal in de middeleeuwen, en trekken dus de aandacht van de kijker. Deze getriggerde kijker zal vervolgens verder lezen over de stijgbeugel-uitvinding die vanuit China in Europa komt. Handig voor een riddergevecht te paard! En als je in de 18e eeuw ronddwaalt kom je een vrouwelijke Duitse astronoom tegen en later lees je over een vrouwelijke Engelse wiskundige die de voorloper van de computer had uitgevonden maar niet als zodanig werd erkend. Zo blijf je leren in dit Tijdlijnboek.

Wat opvalt, is dat de pagina’s voller worden naarmate de tijd vordert. Dit betekent dat er steeds meer verandert in de wetenschap in een steeds kortere tijd. De geïnteresseerde lezer heeft veel te ontdekken. Een trefwoordenregister zou hierbij een handig hulpmiddel zijn.

Dit kleurrijke boek van groot formaat laat de gebruiker, van jong tot oud, urenlang kijken. Van voorkant tot barcode zorgt Peter Goes voor ontdekplezier!
Aanrader.

Reacties op: Interessant overzicht wetenschap en techniek

1
Tijdlijn: Wetenschap en Techniek - Peter Goes
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker