Fijn seriedeel

rbbrleest rbbrleest
20 apr 2022

In de klas van Miss Cornfield is de sfeer de laatste tijd niet echt fijn. De hechte band die was ontstaan in het vorige deel tijdens de schoolreis, is weg. Groepjesvorming en geruzie. Tot er een aantal kinderen met het idee komt in te schrijven voor het populaire kinderquizprogramma Top of flop op tv.
De directeur van de Wintersteinschool geeft toestemming voor de auditie. Filmen in de school, de kinderen werken samen, de magische dieren spelen een rol, iedereen is creatief en enorm gedreven om aan de opnames mee te mogen doen. Eén van de kinderen, Yannik, krijgt intussen een mededeling: hij moet zich voorbereiden op de ontvangst van een geheim magisch dier!

'We beloven dat we voor altijd zwijgen
over het magisch dier dat we krijgen.
De magische dierenwinkel is een groot geheim,
zo zal het voor altijd en eeuwig zijn.'

In deel 5 van De school van de magische dieren zijn er inmiddels negen kinderen die voor het oog van anderen overal een 'knuffel' meedragen. Alleen zijzelf kunnen bijv. de pinguïn, de krokodil of de vleermuis verstaan. In dit deel ontmoet de lezer de volgende twee en nog een bijzondere gast die door Meneer Morrison worden gebracht.
Het is prettig dat iedere leerling met magisch dier vooraf weer wordt voorgesteld en ook uit de tekst blijkt wie wie is. Yannik en Franka hebben een grotere rol dit keer.

De klas mag meedoen aan de liveshow, ze nemen het op tegen de Watzkeschool uit Berlijn. Het wordt spannend, er wordt wat smalend gedaan over die knuffels, er zijn verwikkelingen en er is humor waardoor ook dit weer een fijn deel is uit deze terecht populaire serie!

De vertaling is weer van Corry van Bree. In het begin paar grovere woorden dit keer, wel kloppend bij situatie en persoon. Los te lezen vanaf 8 jr., op volgorde lezen is aan te bevelen. Het omslag en de binnenwerkillustraties zijn van Martijn van der Linden.

Spanning, humor, vriendschap, mysterieus, verschillende emoties en een tikkeltje magie, het zijn allemaal ingrediënten die eraan bijdragen dat je uitziet naar deel 6, met een Afrikaans tintje?

Meer recensies van rbbrleest