duidelijk en toegankelijk

rbbrleest 05 december 2019
Weet je wat Moai zijn en waar je ze ziet? En dat een Europees kasteel model stond voor het Disneykasteel van Doornroosje?

Aan de reeks ‘Wow!’ van Clavis informatief is na Onder de aardkorst en Reis naar de maan nu het toegankelijke Reis rond de wereld toegevoegd.
Dit deel laat je zien welke bijzondere plekjes onze aarde heeft! Op zoek naar de mooiste gebouwen en natuurplekken kom je onderweg geheimzinnige beelden en zeldzame dieren tegen.

Per continent worden dieren, enkele hoofdsteden en bijzonderheden besproken. Azië is bijvoorbeeld het grootste werelddeel, waar je de Chinese Muur, rijstvelden, reuzenpanda’s en tapirs ziet. In India staat misschien wel het mooiste Aziatische bouwwerk: de Taj Mahal.

Elk hoofdstuk opent met een tekstblok waarin globale informatie gegeven wordt. Vervolgens gaat de schrijver in de dieren, vegetatie of soort bouwwerken die in dat werelddeel veel voorkomen. Vele prachtige afbeeldingen van bijv. Mount Rushmore in de Black Hills, de savanne in Afrika of de baobabbomen op Madagaskar vullen de kleine tekstblokken aan, waardoor de lay-out rustig overkomt op de jonge lezer. Achterin het boek staat een index met trefwoorden.

Ook voor dit deel in de serie ‘Wow!’ geldt dat het onmisbaar is op school en thuis. Een boek over de aardrijkskundige wetenschap kan ook toegankelijk zijn voor de jongere lezer vanaf ongeveer 5 jaar. Reis rond de wereld is ideaal voor het voorbereiden van een werkstuk of spreekbeurt. Ook geeft het boek je zin om daadwerkelijk de wereld rond te reizen. Aanrader!

Meer recensies van rbbrleest