Advertentie

Een schattig boekje over Pieter Konijn voor de jongste lezers. Een konijn waar vele volwassenen herinneringen aan zullen hebben. Wie kent het werk van Beatrix Potter niet?

Pieter en konijnenneefje Benjamin spelen samen bij de vijver. Ineens roept de pad dat ze moeten oppassen. Benjamin is helemaal nat geworden door een opspringende vis, maar nog vervelender is dat hij zijn muts is kwijtgeraakt. Pieter maakt zich er niet druk om en stelt Benjamin gerust door te zeggen dat ze de muts gaan zoeken. Ze zoeken overal en komen mooie bloemen tegen en kleine dieren tot ze ineens de muts zien op een onverwachte plek op de boerderij. De muts is vies.
Ze gaan naar mevrouw Egel, die heeft vast een oplossing hiervoor. Een verhaaltje met een knipoog op het einde.

Het eerste dat opvalt aan dit mooie en verzorgde boekje zijn de frisse kleuren van de lente en de stevige doorkijkbladen met flappen die een verrassingselement bevatten voor de dreumes en peuter. Alle bladen en doorkijkvormen hebben afgeronde en gladde randen.
Als je voor het eerst het boekje leest en bekijkt met je kind zal je op zoek gaan naar de muts van konijntje Benjamin. De doorkijkgedeelten en de flapjes door het gehele boek zorgen hierbij voor interactie en kan er verder gekeken worden naar wat er achter de bomen bevindt of om te zien of mama Konijn thuis in het hol is. Bij het vaker bekijken of samen lezen kunnen bijv. dieren geteld worden en gekeken worden naar al het andere wat het bos te bieden heeft zoals paddenstoelen en bloemen.

Opvallend is dat de tekst in de verleden tijd is geschreven, toch stoort dit niet. In dit lieflijke boekje van Beatrix Potter is er immers voldoende te zoeken en te bekijken. Een erg mooie uitgave van een klassiek verhaaltje over Pieter Konijn. Een cadeautip!

Reacties op: een klassieke cadeautip

1
Zoek je mee? - Beatrix Potter
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners