Avontuur van een niet zo dappere viking
De 10 jarige viking Sigi heeft het niet makkelijk, hij is niet stoer of dapper en heeft voortdurend pech en ongeluk. Zijn leeftijdsgenoten lachen hem uit en vermijden hem want hij is niet Drengr, Sigi hoort er niet bij.
Drengr betekent stoer, dapper en sterk en een echte Viking is een drengrviking,
De dorpsbewoners van Lilleby waar Sigi woont zijn het zat want als je niet drengr bent dan trek je Loki aan, de god van chaos en problemen. Sigi krijgt de schuld van al het ongeluk dat hen overkomt. Na het zoveelste ongeluk krijgt Sigi van het stamhoofd een laatste kans om te bewijzen dat hij wel drengr is en Loki van zich af kan schudden. Sigi wordt met een boot en een bijl naar de Oerzee gestuurd om daar de wereldslang te verslaan, alleen dan mag hij terugkomen. Sigi staat voor een onmogelijke opdracht want hoe kan hij iets zijn wat hij niet is?
De titel van het boek Drengr is een oud Noors woord maar door de illustratie op de cover is meteen duidelijk dat we met vikingen te maken hebben. Het herkenbare rood wit gestreepte zeil herkennen we bijna allemaal wel door wicki de vinking. Elk hoofdstuk begint met een runensteen waar een stukje van het verhaal is afgebeeld en aan het eind van het boek krijg je nog een kort lesje runen, zodat je je naam in Runen kunt leren schrijven wat best gaaf is.
Drengr is een leuk en avontuurlijk boek over een jonge onzekere Viking die graag dapper wil zijn, op zijn missie om zich te bewijzen komt hij allerlei wezens tegen waardoor zijn reis spannend en sprookjesachtig is.
Drengr betekent stoer, dapper en sterk en een echte Viking is een drengrviking,