Erg mooi

Roan45 Roan45
13 mrt 2022

Ik vond het een erg mooi en interessant boek, terwijl ik het las voelde het alsof ik er zelf bij was. Het boek is spannend want ik wou steeds blijven lezen. Ik heb veel bijgeleerd over wat er gebeurde in de tijd van de Romeinen wat het boek nog toffer maakte. Ik vond het een mooi boek omdat de schrijver veel details gaf. Je kan het boek zonder problemen lezen als je de twee voorgaande boeken nog niet hebt gelezen. Het is zeker een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de oudheid. Het boek gaat over een vrije slaaf Marcus, de zoon van spartacus die samen met vier legioenen de opstand van Brixus en zijn aanhangers wil uitroeien. Ze vochten met een van de groepen van Brixus met leider Mandracus, waardoor aan weerszijden mannen sneuvelden. Daarna zetten ze hun tocht verder na eerst overnacht te hebben in een kamp waar ze versterking kregen van nog een legioen. Tijdens hun lange reis die daarop volgde, werden ze overvallen door een groep rebellen. De kant van Marcus was gedwongen zich over te geven en werd meegenomen naar het kamp van Brixus. Brixus, die vroeger de trainer van Marcus was, herkende hem direct en wou dat Marcus het boegbeeld zou worden voor de oud-slaven. Marcus weigerde en ontsnapte ‘s nachts uit het kamp en vluchtte naar Caesar. Hij gaf de locatie vrij in ruil dat Caesar de slaven niet zou doden. Na lange onderhandelingen in het kamp, gaf het rebellenleger zich over, waarna Marcus en de legioenen terug naar Rome gingen.

Meer recensies van Roan45