Advertentie

Simon Scarrow

Artikelen 2 Spots 2 beschrijving bewerken

Simon Scarrow (Lagos, Nigeria, 1962) is een Engelse auteur. Hij studeerde geschiedenis aan de University of East Anglia in Norwich en behaalde daar later een master creative writing. Tot 2005 was hij docent Engels en geschiedenis om zich vervolgens fulltime op het schrijven te richten.

Scarrow heeft zich gespecialiseerd in historische romans voor jeugd en jongvolwassenen, maar werd wereldberoemd door de historische romans die hij voor volwassenen schreef, zoals de Eagle-serie over de Romeinse tijd in de eerste eeuw na Christus. Ook werd hij bekend door de Revolution-serie met Napoleon Bonaparte en de Duke of Wellington als hoofdpersonages. Met de Gladiator-serie richtte hij zich weer op jongvolwassenen; een serie over een jongen in het Romeinse Rijk wiens vader voor zijn ogen wordt vermoord.
In 2000 schreef hij zijn eerste boek, Under the Eagle, de start van de bovengenoemde Eagle-serie. Pas in 2013 werd het boek in Nederland uitgebracht met als titel Onder de adelaar. Al eerder werd zijn Gladiator-debuut (Gladiator: Fight for freedom, 2011) in Nederland uitgegeven als Gladiator: vechten voor vrijheid. Door de populariteit van Scarrow, wordt nu meer van zijn werk naar het Nederlands vertaald.

Alleen al in Groot-Brittannië werden meer dan vijfhonderdduizend van zijn boeken verkocht. Scarrow heeft samen met zijn broer Alex Scarrow, die ook schrijver is, een website: Scarrow Brothers.

Nieuwste boek

De voorspelling van de adelaar - Simon Scarrow Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken