Dodenuur / Christian Deconinck
Brussel 1927. De hoofdstad is onverwachts geconfronteerd met een reeks overvallen op juweliers. Cyriel De Cruynaere, hoofdinspecteur bij de gerechtelijke politie, is toevallig getuige van het eerste incident. Plichtbewust komt hij tussen en in staat van zelfverdediging, doodt hij de dader. Na de reconstructie werd hij door hoofdcommissaris Pynhaert, tevens zijn toekomstige schoonvader, en met goedkeuring van de onderzoeksrechter, belast met het onderzoek. Later zullen er nog een paar overvallen plaats vinden in de bovenstad.
Ondertussen wordt er ook melding gemaakt dat de bekende maar niet geliefde en controversiele notaris Bontemps vermoord is teruggevonden in zijn kantoor. Ook deze dossier wordt aan hem toevertrouwd. Hier werd van hogerop druk uitgeoefend om spoedig resultaat te boeken.
De vraag die zich iedereen stelt : zijn deze verschillende misdaden aan elkaar gelinkt ?
Natuurlijk beschikken de speurders niet over de moderne onderzoeksmiddelen die wij tegenwoordig kennen. Ze moeten zich tevreden stellen met vingerafdrukken en signalisatie fiches.
Wanneer een tip binnenkomt dat een bende uit het Antwerpse haar territorium verplaats heeft van de havenstad naar hun zone, begint voor de onderzoekers een spannend, interessant en serieus avontuur.
Met deze wil ik deze misdaadroman van Christian Deconinck aanbevelen en dank Hebban.nl om mij een gratis recensie-exemplaar te hebben toegezonden.