Eerste dark academia ooit!
Na het lezen van dit boek weet ik even niet hoe ik mij moet voelen over hoe dit eindigt. Dit was voor mij ook de eerste keer dat ik een Dark academia las.
Blood over Bright Haven verteld het verhaal van Sciona en hoe zij een highmage wordt. Zij heeft 20 jaar lang gestudeerd om tot hier te komen. Eens in de 10 jaar mag een vrouw het proberen om zich bij de orde van highmages te voegen. Maar dit is nooit gelukt tot Sciona het probeert. Op haar eerste werkdag krijgt zij een assistent aangewezen die helemaal niets van de magie af weet want hij is eigenlijk een schoonmaker. Namelijk Thomil, hij is een Kwen en dit volk hoort volgens alle regels tot uitschot berekend. In het begin van het boek wat trouwens meteen spannend begint, lees je hoe Thomil in de stad Tiran terecht komt. Dit was voor mij al hartverscheurend. Na dat Sciona hem heeft ingewerkt en zij samen sparren over bepaalde dingen komt Sciona er achter wat maakt dat het magie systeem draaiende blijft. Hier begint pas het spannende gedeelte van het boek voor mij! In het boek komen ook veel topics aan bod zoals ambitie, racisme en vooral seksisme. Ik wist dat er niet echt romantiek in zat, maar ik vond het wel ook wat jammer dat het stukje wat erin zat zo klein was dat het amper plaats vond. Daarom heb ik dit boek 4 sterren gegeven.