Vervolg dat voelt als thuiskomen
'Things we hide from the light' is het tweede boek dat ik lees van Lucy Score. Score is een ‘The New York Times’- bestsellerauteur en haar boeken zijn echte TikTok hits. Van oorsprong is Score journalist. Het boek 'Things we never got over' is het eerste boek dat ik van Score las, het eerste deel van de Knockemout serie. Dit boek was erg vermakelijk, meeslepend en las heerlijk weg. De verwachting van dit tweede boek was daarom ook veelbelovend.
In dit boek staan de personages Nash en Lina centraal, het verhaal is dan ook vanuit deze personages geschreven. Nash is een vaste bewoner van Knockemout en is werkzaam als politiecommissaris. Hij heeft een traumatische gebeurtenis meegemaakt. Dit maakt dat Nash is veranderd. Hij is depressief, kampt met paniekaanvallen en vermijdt contact met vrienden/familie. Lena is sinds kort in Knockemout voor haar werk. Zij is bevriend met de broer van Nash en trekt tijdelijk in, in het appartement naast Nash. Deze nieuwe buren weten elkaar al snel te vinden, maar of ze daar allebei klaar voor zijn…
Het allerleukste aan dit boek is dat het niet alleen om Lina en Nash gaat, maar dat alle bekende bewoners van Knockemout terugkeren! Zo gaat het verhaal als het ware verder waar het gebleven was en leven de geliefde personages als het ware door. De schrijfstijl van Score is fijn en leest prettig weg. Voor alle feelgood met een vleugje van spanning en spice liefhebbers is dit boek zeker een aanrader.
Dit boek is dikker dan het eerste deel van de Knockmout serie. Ondanks dat ik het eerste boek leuker vond (de chemie tussen Knox en Naomi is erg vermakelijk), is dit verhaal een mooie aanvulling aan de serie. De personages maken een grote groei door. Mentale problemen komen aan het licht, waardoor het meer diepgang geeft aan het personage en laat zien dat ook de ‘stoere personages’ zich kwetsbaar kunnen opstellen. Het verhaal maakt een mooie stap naar het verhaal van Lucien en Sloane (het derde en tevens laatste deel van deze serie).