Ticket naar Terschelling
Volgeboekt is het debuut van Paula Heeger. Het boek heeft een kleurrijke kaft en roze sprayed edges, een pareltje voor in de boekenkast dus. Paula Heeger heeft vele volgers op Tiktok en Instagram en is daarom ook één van de bekendste influencers in boekenland. Zelf volg ik Paula met veel plezier, daarom was ik ook erg benieuwd naar haar debuut! Graag bedank ik Hebban en Z&K voor dit recensie exemplaar.
Het verhaal is geschreven vanuit Felicia en Alex. Felicia is een schrijfster en schuift met regelmaat aan in een talkshow. Zij wordt als reporter meegevraagd om tijdens een talkshow verslag te doen van alle festiviteiten tijdens Oerol op Terschelling. Helaas gaat er wat mis met het verblijf van Felicia, waardoor zij als noodoplossing een kamer aangeboden krijgt bij Alex. Alex is de eigenaar van de B&B (&boekhandel) op Terschelling. De norse en nuchtere Alex, die gek is op boeken, heeft weinig met de BN’ers en de Oerol gekte. Totdat Alex een bijzonder boek vindt en dit deelt met Felicia. Weten de twee samen het mysterie te ontrafelen? En kunnen beide de grote verliezen die zij hebben meegemaakt verwerken?
Dit boek is een liefdesbrief aan Terschelling. Ondanks of je bekend bent op Terschelling of hier nog niet eerder geweest bent zie je het eiland voor je. De knusse winkelstraatjes, de duinen, het zand tussen je voeten, de wind en het water. Het verhaal is beeldend geschreven en neemt je snel mee. Het is een luchtig verhaal en leest snel weg. Perfect voor op vakantie/op reis. Ondanks dat er onderwerpen als rouw aan bod komen, is het niet heel diepgaand.
Er valt te twisten of de tropes Grumpy meets Sunshine en Enemies to Lovers passend zijn binnen dit boek. Grumpy meets Sunshine staat de eerste paar hoofdstukken centraal, maar de hoofdpersonage ontdooid al snel en er is duidelijk te lezen dat er een heel zachtaardig persoon zit onder het norse masker.
Pluspunt van dit boek is dat Heeger inspeelt op de liefde van velen mensen: boeken. Zij schrijft over bestaande boeken, verwijst naar verschillende auteurs en hits van nu. Heel herkenbaar en/of leuk om nieuwe inspiratie op te doen. Al met al een goed debuut van Paula Heeger.