Eerlijk en boeiend
Willemijn is een "spoorzoeker", die beseft dat er meer moet zijn als zij een "eenheidservaring" opdoet. De zoektocht naar wat er nog meer is kun je boeiend,aandoenlijk,ontwapenend , interessant en grappig noemen
Het willen weten, de wijsheid en spirituele ervaringen willen opdoen, die kunnen zorgen voor een intens leven is de drijfveer. Als tegenwicht voor haar wat monotone en voorspelbare leven.
Ze laat zien dat er moed voor nodig is om deze weg in te gaan, omdat je jezelf losmaakt van je gewone omgeving, je baan, je kinderen, je vrienden die je niet begrijpen.
Ze ontdekt dat er meer is en sluit af met een alternatief onze vader, voortkomend uit het vroege Christendom. ( gnostiek).
Een werkelijk wonderschoon gebed.
"Bron van zijn, die ik ontmoet in wat mij ontroert.Ik geef u een naam opdat ik u een plaats kan geven in mijn leven. Bundel uw licht in mij,maak het nuttig.
Uit u wordt geboren de alwerkzame wil, de levende kracht om te handelen en het lied dat alles verfraait en zich van eeuw tot eeuw vernieuwt"
Zij heeft mij daarin ook positief geraakt.
Wij zijn verantwoordelijk voor ons leven en worden daarbij door iets ongrijpbaars geleid.Een bron die wij niet kunnen bevatten, maar soms wel kunnen ervaren.