Eerste boek van de #DiverseAThon

S Bakker 13 september 2016
Ik heb van dit boek een leesexemplaar gekregen van de uitgeverij.
Ik doe mee aan de #DiverseAThon, een leesmarathon op Twitter waarbij je zoveel mogelijk boeken leest waar 'diversity' in voorkomt. Dit betekent dat je zoveel mogelijk boeken leest waarin de personages een andere huidskleur, afkomst, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, afkomst, religie of leeftijd dan de lezer hebben, of waarbij de personages bijvoorbeeld chronisch ziek zijn of in een rolstoel zitten. Het begrip 'diversity' is redelijk breed. Ik begin met dit boek omdat het op booktube al de hemel in wordt geprezen en omdat ik het heb.
Dit is eigenlijk best wel het perfecte YA-boek over transgender. Niet te klef, niet overdramatic, maar toch met alle leuke en minder leuke dingen die erbij komen kijken. Toegankelijk. Het gaat ook over meer dan alleen transgender, het gaat ook familie, vrienden, school en de problemen die dat kan opleveren en dat maakt het boek nog beter. De schrijfstijl is plezierig, door de verschillende lettertypes hoef je je nooit af te vragen wie wat zegt en ik ben heel blij dat de uitgeverij heeft gekozen voor de originele afbeelding op de kaft. Dat dit boek maar 4 sterren van me krijgt in plaats van 5 sterren is door de vertaling die af en toe niet fantastisch is.

Meer recensies van S Bakker