Vermakelijke verhalenbundel

Sandra Hutchison 30 december 2025
In deze aangename verhalenbundel vind je diverse korte verhaaltjes van niemand minder dan Annie M.G. Schmidt. De teksten zijn allemaal op rijm geschreven, waardoor ze prettig in het gehoor liggen en heerlijk zijn om voor te lezen aan jonge kinderen.

Sommige verhaaltjes vond ik persoonlijk best pittig; dat begint eigenlijk al bij het eerste verhaal, waarin moeder Worm wordt opgegeten. De meeste verhalen zijn echter vooral vermakelijk en nemen je mee terug in de tijd. Sommige gedichtjes komen je misschien bekend voor uit eerder verschenen bundels van Schmidt, maar dat maakt het leesplezier er niet minder om.

Van de boeken van Annie M.G. Schmidt krijg je niet snel genoeg. Haar werk blijft tijdloos en wordt generatie na generatie gekoesterd. Dit boek is dan ook een aanrader, zeker voor verzamelaars.

Daarnaast is Als vogeltjes gaan slapen een echte blikvanger dankzij de prachtige illustraties van Sanne te Loo. Haar betoverend mooie tekeningen geven het boek precies dat beetje extra dat je hoopt te vinden in een prentenboek. De illustraties brengen de versjes op creatieve wijze tot leven en zullen ervoor zorgen dat kinderen dit boek graag en vaak opnieuw willen openslaan.

Meer recensies lees je op indeboekenkast.com @indeboekenkast

Meer recensies van Sandra Hutchison