Herkenbaar, charmant en fantasierijk
Haas heeft een uitnodiging ontvangen voor een feest in het bos. Ze wil er maar wat graag naartoe, maar… heeft ze wel iets om aan te trekken? Gelukkig kunnen de jonge lezers haar helpen!
Het stevige kartonnen boekje bevat flapjes die het verhaal tot leven brengen. Kinderen mogen de kledingkast van Haas openen en onderweg ook de wasmachine, het pashokje, een kist, een mand en een deur ontdekken. Zo wordt het verhaal interactief – en dat is precies wat jonge kinderen aanspreekt. Niets is leuker dan zélf mee kunnen doen met het verhaal! De flapjes nodigen uit tot herhaling: kinderen blijven geboeid en willen het boekje keer op keer opnieuw bekijken.
Een ander pluspunt is dat het verhaal volledig op rijm is geschreven. Dat leest niet alleen prettig voor, maar helpt kinderen ook om het ritme van de taal te herkennen en het verhaal beter te volgen.
De herkenbare, warme illustraties zijn van Axel Scheffler, bekend van De Gruffalo en de Eikenbosverhalen – beide samenwerkingen met Julia Donaldson. Ook in De jurk van Haas weet Scheffler met zijn vertrouwde stijl een vrolijke, levendige wereld neer te zetten waarin kinderen zich direct thuis voelen.
De jurk van Haas is een charmant, fantasierijk en tegelijkertijd herkenbaar boekje voor peuters en kleuters. De combinatie van rijm, flapjes en expressieve illustraties maakt het tot een echte ontdekkingsreis voor jonge lezers. Een feest om samen te lezen. Een boekje dat vast en zeker nog vaak uit de kast gehaald zal worden.
@indeboekenkast volg ons op Instagram
@indeboekenkast volg ons op Instagram