Advertentie

Wanneer Eva op Daan moet passen, vindt Daan dat altijd weer erg leuk. Eva kan namelijk heel goed spannende verhalen vertellen. Op een avond laat ze Daan haar ring met een parel zien en begint te vertellen.

Ze vertelt over haar broer die op mysterieuze wijze verdween en nooit meer terugkwam. Om haar te troosten gaven haar ouders haar een mooie rode slee. Tijdens een eerste ritje op deze slee viel ze eraf en kwam ze terecht in Het land van geluk, een land vol met pratende insecten. Een van hen levert Eva af bij een krab die haar aan het werk zet om parels op te vissen. Daarna wordt ze door deze nare krab een grot in gejaagd waar ze haar broer terugvindt. Eva heeft een slim idee om te ontsnappen, maar zal haar plannetje slagen?

De parel van Eva is een fantasierijk verhaal voor jonge kinderen. Geschreven door de Zweedse auteur Martin Widmark, zijn boeken worden in zijn land vaak ingezet als lesmateriaal op de basisschool.

Het verhaal is origineel en zal menig kind aanspreken. Het boek is vooral geschikt als voorleesboek, klassikaal of individueel. De mooie illustraties in het boek zijn van de Poolse illustrator Emilia Dziubak. Haar kunstwerkjes maken zeer zeker indruk bij jong en oud en zijn dan ook stuk voor stuk het bekijken waard. Ze zijn vrij kleurrijk en erg gedetailleerd. In combinatie met het verhaal over Eva een gouden combinatie.

Nog meer recensies lezen? Neem eens een kijkje op indeboekenkast.com

Reacties op: Een mooi verhaal over een slim en dapper meisje

3
De parel van Eva - Martin Widmark
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners