Advertentie

De verhalen van maar liefst 25 bekende en minder bekende auteurs ontmoeten elkaar in deze geslaagde verhalenbundel.
De uitdaging aan een ieder was een verhaal te schrijven, waarin iemand onbedoeld komt te overlijden, bijvoorbeeld door een ongeluk of onwetendheid. Hieraan gaven 150 mensen gehoor. De 25 spannendste, leukste of origineelste verhalen werden gebundeld in het boek Dood door onschuld. Het resultaat is een fijn en uniek boek vol korte en stuk voor stuk unieke verhalen.

De meeste verhalen lezen vlot weg, een enkele zet zelfs aan tot nadenken. Het boek laat zich prima lenen om elke dag een van de verhalen eruit te pikken en bijvoorbeeld te lezen in de trein, wanneer je onderweg bent naar je werk. Of in je pauze, tijdens het moment dat je kinderen op school zitten of net voor het slapengaan.

Je zult merken dat het ene verhaal je meer aanspreekt dan het andere, maar eigenlijk is er geen een verhaal waarvan ik de indruk heb gekregen dat het niet in de bundel thuishoort. In het verhaal De lifter bijvoorbeeld neemt Yvonne Feenstra je mee naar de Veluwe. In het verhaal van Karin Hazendonk duik je als het ware al lezende het zwembad in en bekijk je in het verhaal van Ronald van Assen de wereld door de ogen van een doorgewinterde rechercheur van het Delftse politiekorps. Stuk voor stuk verhalen die de moeite van het lezen waard zijn. Vele smaken zelfs naar meer en hebben de potentie uit te groeien tot een complete roman, detective of thriller.

Wat dat betreft, is dit boek Dood door onschuld direct een mooie aangelegenheid voor de auteurs om zich even aan je voor te stellen. Extra leuk is dat in het boek zowel Nederlandse als Vlaamse auteurs aan bod komen. Na het lezen van deze bundel zijn er vast en zeker een paar auteurs waarvan je graag meer zou willen lezen. En dat kan in sommige gevallen direct, want meerdere auteurs die in de bundel aan bod komen, hebben al een of meerdere succesvolle boeken op hun naam staan.

Meer recensies op https://indeboekenkast.com

Reacties op: Elke dag een spannend verhaal

17
Dood door onschuld - Marieke Jongejan E.a.
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker