Advertentie

Fred zoekt vriend is alweer de zesde titel in de populaire reeks over het eigenwijze hert Fred. In dit verhaal besluit Fred in de vroege morgen dat het vandaag echt zo’n dag is waarop hij niet alleen wil zijn. Dus gaat Fred op zoek naar een van zijn vertrouwde vrienden, maar hij kan niemand vinden of ze hebben geen tijd voor Fred.

Maar Fred zou Fred niet zijn als hij daar geen oplossing voor weet. Hij gaat gewoon op zoek naar een nieuwe vriend. Uiteindelijk stuit hij op een steen, daarom vindt hij slak. Is slak zijn nieuwe maatje?

Fred zoekt vriend is een bijzonder vermakelijk prentenboek. De kaft heeft een ietwat ouderwetse, maar zeer verzorgde uitstraling. Er is gekozen voor kleuren uit de natuur wat perfect past bij het verhaal dat zich volledig in het bos afspeelt.

Pépé Smit is een talentvol beeldend kunstenaar en illustrator. Met haar eenvoudig ogende en grappige tekeningen, weet ze de sfeer van het verhaal goed te verbeelden. Het verhaal zelf is komisch en aandoenlijk tegelijk. Fred is dan wel behoorlijk eigenwijs en misschien wat onhandig in de omgang, maar hij heeft een hart van goud.

Dit hartverwarmende verhaal over vriendschap is amusant, maar leert kinderen tegelijk op subtiele wijze rekening te houden met andere kinderen en hun interesses. Niet alles dat voor jou leuk is, is ook voor een ander leuk. En soms vindt een ander je misschien wel heel erg aardig, maar kan hij of zij zich gewoon niet vinden in de dingen die jij wil doen.

Fred zoekt vriend, een eigenzinnig en voor veel kinderen vermoedelijk herkenbaar verhaal over vriendschappen.

Reacties op: Hartverwarmende verhaal over vriendschap

2
Fred zoekt vriend - Pépé Smit
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,90
E-book prijsvergelijker