Advertentie

Het egeltje Wibbel is vandaag jarig, maar voordat het feest kan beginnen, moet Wibbel eerst nog even naar de kapper. Ze ziet er een beetje tegenop, want ze kan niet zo goed stilzitten. Wanneer de kapper een wel heel scherpe schaar pakt om haar stekels te knippen, gaat ze er snel vandoor. De kapper zit haar echter op de hielen. Wibbel vlucht snel een woning in, daar ontmoet ze Gompie. Hij is een egel met een voorliefde voor verf. Gompie stelt voor Wibbels haar te verven en dat lijkt haar wel wat! Als dat maar goed gaat…..

Wibbel is een fantasierijk verhaaltje over een energieke egel. Een egeltje waar kinderen zich gemakkelijk mee kunnen identificeren. Hoe vaak horen zij zelf niet dat ze even rustig moeten doen, overal af moeten blijven en stil moeten zitten?

‘Wibbel’, zegt mama streng, ‘nergens aankomen. Alles is al klaar voor je verjaardag.’-Pauline van Schayck

Het boek laat zien hoe spannend een bezoek aan de kapper en een verjaardag kunnen zijn, dat sommige dingen lang niet zo eng of erg zijn als dat je denkt en dat de mensen die echt van je houden, nooit lang boos op je kunnen blijven. Illustrator Daniëlle Schothorst maakte de illustraties in dit vrolijk ogende boek. Zij heeft al ruim twintig jaar ervaring met illustreren en vindt dit nog steeds erg leuk om te doen. De illustraties in dit boek stralen dit ook uit, ze zijn vrolijk, bijzonder kleurrijk. Ze sluiten goed aan bij de tekst en zijn voor kinderen een feestje om naar te kijken.

Het wiebel-kleuren-feest is een fijn boek om uit voor te lezen. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt en het grappige verhaal is echt geschreven op een niveau dat jonge kinderen goed kunnen begrijpen. Dit verhaal over de voorbereidingen op een gezellig verjaardagsfeestje stimuleert hun fantasie en is vermakelijk en deels (zowel voor kinderen als hun ouders) herkenbaar. Leuk boek om als verjaardagscadeau te geven.

Meer recensies lezen? Neem eens een kijkje op indeboekenkast.com

Reacties op: Je verjaardag is best spannend

2
Het wiebel-kleuren-feest - Pauline van Schayck
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners