Advertentie

In het prentenboek Hotel Achtertuin zijn maar liefst 16 verhalen te vinden. Stuk voor stuk geschreven door natuurliefhebster en schrijfster Judith van der Stelt. Ze schreef eerder al twee andere natuurboeken voor kinderen: Waddenkind en De bodemschat.
De leuke voorleesverhalen in Hotel Achtertuin gaan allemaal over Doris, die in de zomer bij haar opa en oma gaat logeren en daar van alles beleeft.

De verhalen zijn kort maar krachtig en daarom ideaal om voor het slapen gaan voor te lezen. Maar de verhalen zijn ook goed gebruiken als voorloper op een knutselproject of een middagje buitenspelen. De verhalen sluiten in elk geval mooi op elkaar aan. Ze worden allemaal keurig netjes afgerond, waardoor de verhalen prima los van elkaar (en door elkaar) te lezen zijn. Je kunt kinderen daardoor met een gerust hart laten kiezen welk verhaaltje ze vandaag willen horen. Of als je een bepaald knutselidee uit het boek uit wilt voeren dan kies je natuurlijk het daarbij horende verhaal.

Alle verhaaltjes hebben wel iets te maken met de natuur. Ze zijn vermakelijk en leerzaam tegelijk. De knutselideeën en buitenactiviteiten die in het boek staan, sluiten perfect aan op de vrolijke verhaaltjes. Ze nodigen uit om naar buiten te gaan om zelf de natuur te ontdekken en zijn goed uitvoerbaar voor kleuters.

Hotel Achtertuin is een ideaal boek voor in de klas om in te zetten tijdens de lente– en zomermaanden. Ook de knutselideeën zijn erg leuk om gezamenlijk in de klas te maken. De rijk gekleurde illustraties van Tineke van der Stelt zijn volop aanwezig in het boek en zijn meer dan een mooie aanvulling op de verhaaltjes. De illustraties zijn een feestje om naar te kijken, er valt van alles op te ontdekken. Aanrader.

Meer recensies lezen? indeboekenkast.com

Reacties op: Natuurrijke verhalen

2
Hotel Achtertuin - Judith van der Stelt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners