geslaagd prentenboek
Ik ben lekker stout is een heerlijk eigentijds prentenboek – een vermakelijke bewerking van een van de leukste gedichten van niemand minder dan Annie M.G. Schmidt. In dit boek is het gedicht omgetoverd tot een fijn voorleesverhaaltje, gecombineerd met de eigenzinnige, levendige illustraties van Sarah van Dongen. Een geslaagde combinatie die humor, nostalgie en herkenbaarheid prachtig samenbrengt.
Ik wil niet meer,
ik wil niet meer!
Soms wil je niet netjes zijn,
dan wil je lekker stampen in een plas,
of morsen op je nieuwe jas.
Geen ‘jawel mevrouw,
jawel meneer’, maar je tong uitsteken.
Het resultaat mag er zijn: een vrolijk prentenboek vol kleur en expressie, waarin de koppigheid en eigen wil van een peuter op een heerlijke manier worden verbeeld. De korte, ritmische tekst op rijm nodigt uit om hardop te lezen.
De illustraties van Van Dongen versterken het gevoel dat bij het verhaaltje past: ze bruisen van energie en kleine details, waardoor je bij elke herlezing weer iets nieuws ontdekt. Het gedrag van het kind in de illustraties maakt het boek extra herkenbaar voor jonge lezers én hun ouders.
Ik ben lekker stout is dan ook een prentenboek dat je er met regelmaat bij zult pakken. Perfect om voor te lezen aan peuters en kleuters, maar ook een aanrader voor in de klas, bijvoorbeeld bij thema’s als emoties, eigen wil of regels en grenzen. Want wat is er op die leeftijd nou leuker dan een beetje stout zijn?
Volg @indeboekenkast via Instagram of neem een kijkje op indeboekenkast.com
Ik wil niet meer,
ik wil niet meer!
Soms wil je niet netjes zijn,
dan wil je lekker stampen in een plas,
of morsen op je nieuwe jas.
Geen ‘jawel mevrouw,
jawel meneer’, maar je tong uitsteken.
Volg @indeboekenkast via Instagram of neem een kijkje op indeboekenkast.com