Fascinerend boek voor natuurliefhebbers

Sandra Hutchison Sandra Hutchison
4 mrt 2025

Huw Lewis Jones is onder andere auteur, leerkracht en expeditieleider. Deze drie banen komen hem in dit boek goed van pas. Hij neemt je in dit boek als het ware mee op expeditie en leert je gaandeweg van alles over de diverse beersoorten.

Dankzij dit leerzame boek komen kinderen als vanzelf van alles te weten over beren. Maar ook over mensen en hun gedrag. Ze leren bijvoorbeeld hoe je beren op afstand kunt houden, zonder ze lastig te vallen (en nog belangrijker: zonder dat ze jou lastig vallen). Je leert waar er beren leven en leest van alles over de diverse beersoorten. Wist je bijvoorbeeld dat er al een aantal soorten volledig zijn uitgestorven?

Het boek is rijkelijk geïllustreerd door illustrator Sam Caldwell. Hij woont in Glascow en rondde zijn studie af in Edinburgh College of Art. Op een van de pagina’s in dit boek tekende hij alle acht soorten beren die er nog te vinden zijn op onze planeet. Je leert de beren bij naam (her)kennen en leest welke beersoorten er met uitsterven worden bedreigd. Dat en veel meer leer je in het grappige en tegelijkertijd intrigerende boek Poepen beren in het bos?

Een fascinerend boek voor natuurliefhebbers en leergierige kinderen. Ideaal boek ook om te gebruiken voor een spreekbeurt of werkstuk over beren.

Volg @indeboekenkast op Instagram.

Meer recensies van Sandra Hutchison