Advertentie

Er is een eindejaarsfeest op school en iedereen mag verkleed komen. Kevin weet al wat hij wil zijn dit keer: een prinses! Het maakt hem niet uit wat anderen daarvan vinden. Hoewel als geen van de ridders op school zijn ridder wil zijn, is hij toch wel een tikkeltje teleurgesteld.

‘Over ridders gesproken, het zou fijn zijn als Kevin er een voor zichzelf zou kunnen vinden. Want een prinses zonder ridder is als…een ridder zonder prinses. Dat is veel minder echt. ‘ – Michaël Escoffier

Maar gelukkig is daar het vriendelijke draakje Julia die hem maar wat graag begeleidt op het feest. Dat is maar goed ook, want zonder Julia was Kevin allang gevallen. Het valt niet mee om op hakken te lopen.

‘Het staat je goed, die jurk, zegt Julia lief. Kevin wordt zo rood als een tomaat.’– Michaël Escoffier

Dit prentenboek laat goed zien hoe fijn het is als kinderen de ruimte te krijgen zich zo nu en dan te verkleden. Hierdoor ontdekken ze sneller wat bij hen past en waar ze zich prettig bij voelen. Het stimuleert hun fantasie en helpt om meer in hun spel op te kunnen gaan. Bovendien kunnen ze door verkleedpartijtjes situaties naspelen waardoor de verwerking van bijzondere gebeurtenissen soepeler gaat.

Prinses Kevin is een fantastisch leuk prentenboek met een positief verhaal dat alle kinderen aan zal spreken. Een boek over je eigen keuzes mogen maken en ontdekken wie je bent en je durven onderscheiden van de rest.

De illustraties zijn op zich al een feestje. Kevin prijkt al in prinsessenjurk op de hardcover en maakt je direct nieuwsgierig naar de inhoud. Inhoudelijk valt het boek zeker niet tegen. De verhaallijn is krachtig, goed bedacht! De fantastisch leuke illustraties zijn meer dan een rijke aanvulling op de tekst.

Het verhaal leest prettig voor, ideaal voor in de klas. Het boek zal vermoedelijk bijzonder veel gespreksstof opleveren onder de leerlingen. Goed inzetbaar als opening of afsluiting van een verkleedpartijtje. Aanrader!

Meer recensies lees je via indeboekenkast.com

Reacties op: Ontdekken wie je bent

25
Prinses Kevin - Michaël Escoffier
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken