Feest der herkenning
In Spot staat op elke pagina een kort gedicht, soms vanuit het perspectief van de hond en soms vanuit dat van het baasje. Auteur Suzanne Weterings schreef eerder onder andere Zomersneeuw en Een krekel in mijn slaapzak, beide gedichtenbundels voor kinderen. Spot sluit daar naadloos op aan. Het is een sympathiek boekje vol treffende, lichtvoetige gedichten. Fijn om cadeau te geven, nóg fijner om te mogen ontvangen.
Het is bovendien een heerlijk boek om uit voor te lezen. De duidelijke, toegankelijke taal maakt het geschikt voor jong en oud. Hoewel de gedichten primair op kinderen zijn gericht, zullen ook de voorlezers zich er uitstekend mee vermaken. Het is zo’n bundel die je graag bewaart en regelmatig weer even uit de kast haalt. De gedichtjes toveren als vanzelf een glimlach op je gezicht.
De eigenzinnige illustraties van Fleur van der Weel maken het geheel compleet. Ze zijn hilarisch, kleurrijk, fantasievol en vooral spot-on!
Meer recensies lees je bij indeboekenkast.com @indeboekenkast
Meer recensies lees je bij indeboekenkast.com @indeboekenkast