Soms is een cozy cliché verhaal over liefde en herfst het allerbeste medicijn!
De Cinnamon Spice herberg. 'Voor iedereen die de herfst het perfecte seizoen vindt voor romantiek, tweede kansen en een flinke dosis spice.'
In dit eerste deel van de Maple Falls serie word je meegenomen in het leven van Madison en Zach, twee tortelduifjes. De verliefde Madison is aan het eind van haar tienerjaren naar New York verhuisd. De verliefde Zach is in Maple Falls gebleven. Ze hebben een lange afstandsrelatie geprobeerd, maar tot ergernis van beide is deze verwaterd. Een mysterieuze brief brengt Madison jaren later weer tterug in Maple Falls. De herberg van haar jeugd staat op kantelen en zij wilt deze redden. Maar kan ze met een gebroken hart samenwerken met haar ex jeugdliefde? Of is dit juist een kans om hun harten te lijmen?
Wat weer een heerlijk voorspelbaar en ultiem cosy boek! Gedurende het gehele verhaal stond de sfeer en de setting voorop. Graham weet heel gedetailleerd weer te geven hoe het er in Maple Falls aan toe gaat. De kaneelbroodjes in het verhaal kon ik bijna proeven en de spicescènes werden door haar schrijfstijl nóg spicier, hihi. Wat ik ook kenmerkend vind aan dit boek, is de onuitgesproken boodschap die erin verweven is: 'communiceer!' Dat is natuurlijk vaker een thema bij een verhaal over liefde en feelgood, maar bij dit boek was het soms zo 'ergerlijk' dat je er ook niet omheen kunt om dit mee te nemen in je eigen leven.
Het enige 'minpunt' aan het verhaal was voor mij de ietwat oppervlakkige connectie tussen de personages. Het boek zorgt wel voor een karakterontwikkeling van Madison en Zach, maar tussen hen en de rest van het dorp had het van mij meer gemogen. Maar aangezien boen 2 en 3 al op de planning staan... Kan ik niet wáchten om verder te lezen!
Soms heb je gewoon een verhaal nodig waarbij je niet hoeft na te denken. Een verhaal waarbij je wéét dat het goed afloopt. Een verhaal waarbij je jezelf kunt wanen in een cosy dorpje waar alles fout gaat, maar waar de menselijkheid voorop staat. Dit is zo'n boek. En het is het beste medicijn wat je jezelf (of een ander) soms kunt geven.