Waanzinnig! Wil meteen door met deel 2!!
Je volgt in dit boek eigenlijk twee verhaallijnen. Als eerste verhaallijn volg je rechercheur Sam Porter en zijn team om 'de moordenaar van het vierde aapje' -kortweg Aap- op te sporen. En als tweede verhaallijn volg je de geschiedenis van deze moordenaar via zijn dagboek. 'De moordenaar van het vierde aapje' verwijst naar de basis van dit boek en de uitspraken van de 3 wijze aapjes uit Japan: 'Hoor geen kwaad', 'Zie geen kwaad', 'Spreek geen kwaad' en als vierde: 'doe geen kwaad'. Het zijn levenslessen en in dit boek de modus operandi van de seriemoordenaar. Aap heeft de afgelopen jaren dochters van vaders die volgens hem één of meerdere van de levenslessen heeft gebroken ontvoert en vermoord. Dit doet hij stukje voor stukje: eerst ontdoet hij ze van hun oren, dan van hun ogen, dan van hun tong en daarna vermoordt hij ze. Rechercheur Sam Porter is al vanaf de eerste moord betrokken, maar heeft Aap nog nooit weten te pakken... Het boek start bij weer een nieuwe ontvoering. Zal het Porter en zijn team deze keer wel lukken om Aap te slim af te zijn?
Wow! Deze thriller zit zó goed in elkaar. Het tempo van het boek is snel, maar tegelijkertijd wordt ieder detail heel goed uitgewerkt. Naar mate het boek vordert kom je steeds meer te weten over zowel de moordenaar als over het detectiveteam en als klap op de vuurpijl zit het boek ook nog vol met twists! Het was een boek dat al heel lang bij me in de kast stond, maar ik door de boekenadvent met mijn bestie 'verplicht' heb opgepakt. En wauw.. Geen seconde spijt van! Mijn tweede 5 voor dit jaar!