Advertentie

Karin Driegen heeft haar debuutroman ‘Waarom moet ik u tegen jou zeggen’ dit jaar uitgebracht. Dit boek is gebaseerd op het verhaal van het grootouders in de oorlog.

Tegen de achtergrond van een Gronings grensdorp in de Tweede Wereldoorlog, volgen we het huwelijk van een Nederlandse verzetsstrijder en een Duitse immigrante. Douwe vecht voor de vrijheid, terwijl Minnie alles op alles zet om hun gezin te voeden. Door haar afkomst wordt ze geconfronteerd met anti-Duitse sentimenten van haar dorpsgenoten en voelt zij zich alleen staan. Als ze haar man verdenkt van een verhouding met een koerierster, raakt ze vertwijfeld en wordt ze verteerd door jaloezie. Vlak voor de bevrijding wordt Douwe verraden, opgepakt door de nazi’s en gefusilleerd. De koerierster pleegt zelfmoord. Minnie wordt gekweld door schuldgevoelens als blijkt dat haar achterdocht ongegrond was. Kan ze zichzelf ooit vergeven?

Een heel indrukwekkender aangrijpend boek! Je komt meer te weten over het leven van Douwe, tijdens het verzet.
Het leven van Minnie wordt beschreven tijdens de oorlog, maar vooral ook een groot deel na de oorlog. En juist dat gedeelte raakte ons.
Indrukwekkend om te lezen wat de oorlog na zoveel jaren nog met iemand doet en hoe de verschillende generaties ermee omgaan.
Voor de liefhebber van verhalen over de tweede Wereldoorlog is dit zeker een aanrader.

Reacties op: Waarom moet ik u tegen jou zeggen?

53
Waarom moet ik u tegen jou zeggen? - Karin Driegen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners